Followers

Pages

Wednesday, August 17, 2011

:: Mengidam ketam ::

Assalamualaikum semua..
Salam Ramadhan yang ke 17 hari...diharapnya semua masih bertahan
menunaikan ibadah puasa kali ini...
Sebenarnya tak da idea pun nak tules entri kali ni,...
tapi mood nak menulis tu sedang berkobar-kobar pulak....gu lepas

Tiba-tiba teringat insiden minggu lepas...mengidam ketam nak berbuka puasa..
humm....entah macam mana boleh terlepas sampai ke Melaka nun..
nak cari ketam punyer pasal....
Alhamdulillah.....sampai jew Melaka dah terhidang Ketam untuk berbuka puasa.
Memang tuah perut agaknya hari tuh..
Terima Kaseh yer Atok Cik Din.





jom like!! www.tips-fb.com

Tuesday, August 2, 2011

:: Seminit bersama Dayang Nurfaizah ::



Hye bloggers...
Assalamualaikum dan salam Ramadhan..

Last week, Company aku ada event kat Mid Valley. Huhu, terpaksalah bekerja lebih masa
Sabtu Ahad. Memang tak sempat nak rehat-rehat lah kan..
Bila Dayang Nurfaizah buat show kat main stage...dapat dengar suara dier ajew.

Wahai lah, kak Dayang...lagu apew yang ngko nyanyi tuh..

Nasib baik, bila photografi session, aku dah boleh chow. Break tyme masa tuh..
sempat jugak bergambar kenangan abadi dengan Dayang..
Aku sukew lagu-lagu die...
Rambut aku kusut masai kerana berlari berkejaran meredah
orang ramai kat Mid Valley tuh, semata-mata nak bergambar
dengan Dayang. Thanks bayi momot, pandai amek queue jadi photografer.

Hurm...dia pun apa kurangnya, dalam diam-diam peminat
Dayang Nurfaizah rupanya..

jom like!! www.tips-fb.com

Saturday, July 30, 2011

:: Roses are Forever ::



Hye semua.....
dah lama tergendala nak share story pasal roses garden kat you all..
asal nak upload picture jew intenet server down! huhu..down ar camnih kan..
ini pun lepas 2 picture je pown...sungguh tak best..
Ini first time aku pergi pesta bunga camnih kan..punya banyak bunga rose
cantik-cantik....macam-macam kaler.

haha..memang tak sia-sia spent tyme kat situ malam tuh..
wat a surprise, aku dapat sejambak bungan ros merah campur putih.
Ini lah jugak first tyme dapat sejambak bunga ros.
Ohh..romantis nyeww! gedik gilerrr..
by the way..Thanks Bayi momot..



jom like!! www.tips-fb.com

Friday, June 24, 2011

:: Yogurt & Fafau Hot Fm ::

Hye...

Mesti setiap orang ada minuman kegemaran bila korang minum jew air
yang korang suka tuh, mesti korang nak lagi dan nak lagi...
Bila dok saje-saje jew, mesti teringat kat air yang jadi feveret drink korang tu kan..
Tapi, kena hati-hati, kalau feveret drink korang tak berkhasiat,
korang kena jauhkan diri dari dia, sebab nanti kalau jatuh sakit, korang jugak yang susah..
Contohnya, kalau korang suka sangat air coke, tidak elok untuk kesihatan
korang sebab air tuh bergas, boleh menambahkan asid dalam
perot korang. So, terpaksa lah korang kurangkan minum air tuh...
Bukan tak leh minum langsung tapi berpada-pada lah...kalau sayangkan diri anda.
aku bukannya apa, sekadar nak bagi nasihat kat korang....

ececeh,...panjang berjela la plak nasihat ni kan..aku ni bukan apa..
kadang-kadang bagi nasihat untuk tatapan pembaca-pembaca ajew..tehee..

Ok la..just nak share entri, aku pergi launching Nestle Yogurt Bliss kat Mydin, Subang.
atas urusan kerja aku telah menghadiri launching produk nih.
tehee...tak kesah la kan kena kerja hari sabtu pun, yang penting aku sempat
jugak bergambar dengan Farah Fauzana Hot fm sebab dia
jadi hos untuk event tuh...hehe...da lama ta snap picture dengan artis-artis nih..
nasib baik bos tak de tyme aku tergedik-gedik snap picture dengan Fafau.


Sweet nye..selalu dengar suara dia membebel kat radio ajew..
rupa-rupanya kat luar pon dia banyak cakap jugak..dah memang kerja DJ la katakan..
By the way..credit to bayi momot sebab sempat jugak snap picture aku dengan fara fauzana~
Yesss!!

Disebabkan aku dah jadi tetamu vip untuk event nih, aku dapat bawak balik banyak
minuman yogurt macam-macam perisa. Yelah, Nestle kan baru aje
keluarkan perisa baru sempena "cabaran 14 hari diet bersama yogurt ".
dah dapat banyak yogurt free, hari-hari aku minum yogurt.
Aku dah memang selalu minum yogurt ni, tapi tak de la sampai hari-hari nak kena minum.
Sejak aku dah dengar ceramah kat event tuh, ada fakta mengatakan
kandungan air yogurt tuh baik untuk kesihatan,
lagi-lagi sangat berhasil untuk langsingkan perut. Sejak tu lah, Favourite drink
aku dah beralih kepada air yogurt disamping Float, coconut shake and mineral water.
teehee..

Jom minum yogurt!!
jom like!! www.tips-fb.com

:: Seth Tan vs Nora Elena ::

hye semua....

Lunch Time: Makan nasi lemak pagi tadi + kueh cokodok pisang!
cuaca: Terang benderang!
Persekitaran : Bersepah siket...mahahaha..

Entri kali ni nak mengomen pasal drama bersiri Nora Elena...
Dah la cerita nak tiru macam drama adamaya, past amek heroin tak leh nak feel!
adoooyaii....
Disebabkan kat rumah aku belum ada tv persendirian, aku tak dapat nak
mengikuti drama-drama cintan cintun yang selalu mereka-mereka dok citer..
Sedeykan..bila jumpa orang jew, tanye pasal nora elena, bila aku jenjalan kat blog
blogger laen. dorang asek cerita pasal Nora Elena!
aku tak taw pasai cerita tuh pon..best sangat kew?
Tak leh jadi ni, nasib baik adek aku bertungkus lumus dapatkan drama tuh,
hasil daripada kerajinan teman sekolejnya mengdownload. Syabbass!

At least, kak long hang nih boleh jugak la menatap Nora Elena + Seth Tan
dari episod 1 sampai habess.... ( aku skip2 jew episod yang tak best )
Disebabkan selalu skip-skip, cepatlah aku khatam drama nih..

Wehh...apesal watak Nora Elena tuh Fake habess..
huwaaa...Harapan hancur terkubur melihat lakonan itu..
nak tengok sebelah mata pon jadi malu!!

Kan bagus, kalau di pertengahan jalan dalam cerita tuh, Nora Elena
mati sebab ada penyakit berjangkit, lepas tu datang Lisa Surihani
menggantikan Nora Elena bersama Seth Tan..

Tak pun, tiru macam cerita lagenda budak setan tuh, ada scene
operate-operate muka! haha...tetiba terkeluar erra fazira plak.
erra fazira ngan Seth Tan, ok jugak tuh!

Hahaa...ok tak idea aku...kalau ada producer yang terbaca blog ni,
Sorry lah yer. Nora elena tak sesuai langsung pegang watak
heroin dalam drama nih. Tak pasal-pasal spoil mood penonton yang macam aku
yang terlalu emotional nih....Tak suka lah tengok drama-drama berlakon
FAKE nih...rasa nak muntah jew.!



By the way, Congrats to Seth Tan kerana 'YOU' memang pandai
menjiwai watak..ada feel...memang suami contoh..cair wa cakap lu!!
excuse me, ni bukan sebab gatal yer kawan-kawan..ini memang
penyataan ikhlas dari aku....kalau dah memang betul, aku tak akan nafikan.
Sebab kita semua tahu, Aaron Aziz memang macho kalau bawak watak tuh.
Sampaikan pompuan-pompuan yang tengok, tergila-gila nak
boyfriend diorang jadi macam Seth Tan. kan kan kan?

Overall, drama nih membosankan siket tak macam Adamaya dulu.
tak de drama boleh challenge adamaya lagi.
So Sorry to Nora Elena, skill lakonan YOU perlu diasah and dilatih lagi
sebelum pegang watak-watak heroin macam tuh.
Jangan disebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga. Semoga Nora Elena
menjadikan kritikan ini sebagai satu suntikan semangat beliau untuk
terus maju dalam bidang lakonan beliau.


sekian, terima kaseh.





jom like!! www.tips-fb.com

Monday, June 20, 2011

:: Super Japan GT, Sepang ::


Hye everybody...

Seumur hidup aku tak pernah termimpi pun boleh pergi tengok kereta race
kat litar sepang. Kalau ada race kat tv pon, memang aku langsung
tak pandang. Terus je tukar channel lain, baik aku tengok akademi fantasia kew,
semanis kurma kew...huhu, memang tak la aku nak ngadap race-race bagai ni.
Memang aku tak paham pon kalau tengok.

Tapi, bila dah ada peluang pergi litar sepang, tengok Super Japan GT,
baru aku taw memang ramai peminat lumba kereta kat Malaysia nih.
Dulu-dulu aku ingat event-event macam nih tak da orang nak layan pon.
Fuhh..macam tak caya, memang penuh litar Sepang tuh, dah la tiket
harga RM 100 sorang. Kalau tiket konsert Ella, aku boleh terima orang ramai macam nih.

Aku sendiri tak percaya, aku boleh tengok lumba kereta life tuh..
kereta sport bagai ape ke nama aku tak taw..
aku dengar-dengar jew orang sebut-sebut nama kereta,
boleh tahan smart ahh kereta-kereta lumba nih.

disebabkan ini first tyme aku jejak litar Sepang, pada mulanya
aku tak taw apa itu"Pit Walkabout", "Grid Walkabout", kat litar pon ada
"Circuit Safari", apa yang aku tahu, bila malam ada Red Party!
Bak kata Nabil Raja Lawak,"This is the best Bro !!"

Bila dah taw serba sedikit event yang ada bila tengok race kat litar,
Next time aku teringin nak join Safari Circuit. Rupa-rupanya Safari Circuit
nih, pengunjung-pengujung diberi peluang manaiki Bus dalam litar.
Kiranya macam bawak kita jalan-jalan naik bus kat litar tuh masa
kereta-kereta tengah berlumba. Dengar macam scary tapi sungguh unik!
So, pengunjung berpeluang berada kat tengah-tengah litar tu weyh...
kereta yang laju tuh lalu kat sebelah jew...fuhhh..kurus semangat aku.!


Antara acara kemuncak ialah Grid Walkabout, bila semua pelumba-pelumba
akan bawak kereta-kereta diorang kat tengah litar bersama
gadis-gadis litar. Ini kira fenomena biasa la yang ada untuk mereka-mereka
yang dah selalu tengok racing-racing nih. Disebabkan aku nih first time tengok,
terbeliak jugak aku tengok gadis-gadis litar tuh seksi habess..
terkinja-kinja jugak aku nak tengok pelumba-pelumba yang pandu kereta tuh.
diorang keluar dari keretapakai helmet pulak.Apesal tak nak bukak? panas agak nye!

Ni gambar masa kereta-kereta tengah get ready untuk final Race.
Go Go Chayokk!!

Ade lagi yang aku nak share ngan you all, kebetulan masa aku pergi,
ada satu slot diorang nak buat Book of Record, Gathering kereta-kereta
sport mewah kat litar Sepang. So, Owner kereta sport nih berpeluang lah
tayang kereta-kereta diorang kat tengah-tengah litar.
fuhhh..memang panjang giler kereta-kereta beratur di sepanjang litar nih.
So Hot man!!





On the way balik, sempat agi snap picture kereta-kereta comel!
ada pameran kereta-kereta yang full make -up, gila cun weyh..







Kalau betul lah kereta bole ade tempat minum-minum bagai,
memang sah bayi momot nak buat kereta bagi jadi macam nih.
Nasib baik kereta-kereta macam nih punye assesori just untuk view aje.


haa..kalau kereta yang make-up pink-pink macam ni aku suke!
nampak sweet, gedik habess..penuh bling-bling..
siap tempat pijak minyak pon ada glitter and bling-bling..
sayang pulak nak tekan minyak nanti...alamatnyer,
duduk berejam-jam pon tak sampai destinasi sebab, minyak pon takot-takot nak tekan,
takot tercabut bling-bling..tehee..~
jom like!! www.tips-fb.com

Wednesday, June 15, 2011

:: harijadi cik wani ::

Assalamualaikum..

entri ini ditujukan khas kepada cik wani, kawan ku yang berada nun jauh di utara.
apa khabar cik wani kat sana? diharapkan agar sihat wal'afiat..
macam tules surat cinta lah pulak kan...
kredit telefon tak de...kebetulan plak, kat rumah baru dapat online.
so, nak amek kesempatan ni nak wish
selamat hari jadi yang ke 23..moga panjang umur dan di murahkan rezeki..
nak tules malam tadi tapi tak sempat...



ini picture masa aerobik bersama cik wani tyme kat usm dulu..
pagi-pagi beraerobik sakan..

pesanan kepada cik wani sempena hari jadinya:
1) jaga diri elok2..
2) kalau nak kawen jangan lupa jemput.
3) kalau dah dapat keje jangan lupa bagitaw..
4) jemput datang rumah bila-bila je nak datang..
5) friends forever...miss u~


ini hadiah untuk cik wani ;




kek coklat, tungkus lumus carik kat google image..
special for you..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU~
jom like!! www.tips-fb.com

Thursday, May 19, 2011

:: Tayangan KONGSI memang best ::




Hye you all..
dah lama tak update entri..dah sebulan tak dapat connection internet..
hahaha...tapi no worries i ada banyak story nak share dengan you allz.
haa... siapa belum tengok lagi tayangan filem yang telah mencipta sejarah
Kutipan Filem Malaysia Bertaraf Antarabangsa.
Baru je 1minggu ditayangkan, Kutipan dah mencecah RM 7,000,000.00
Wow....dasyat penangan Filem Kongsi lakonan Shaheizy Sam, Fizo Omar,
Putri Mardiana, Yana, dan sekutu-sekutunya.


i dah pon tengok minggu lepas, memang tergelak habes kat panggung!
lawak ahhh..Pak Pie'e paling lawak..
rasa nak gi tengok lagi sekali je kat panggung..ada pulak terselit
member i dalam short scene tuh, biar la. permulaan nak jadi artis
memang berlakon short scene dulu. GOOD LUCK Ain Alyaa!

Memang meletop! So, kepada sesiapa yang belom tengok,
cepat-cepat lah tempah tiket, kalau tak kena queue panjang tuhh.
Teruskan sokongan filem Kongsi untuk mencapai target
RM 10,000,000.00

tataa....

jom like!! www.tips-fb.com

Monday, March 7, 2011

:: bowling piala TNC ::

hye

sabtu lepas i join bowling tournament you olzz...
tak pernah-pernah i join tournament bowling..
tiba-tiba i terpilih untuk mewakili persatuan anak-anak negeri kedah
untuk tournament bowling piala TNC.
chewahh....i bermain dengan bersemangat sekali untuk team i
yang diberi nama superwoman...haha

tengok kaki kami...macam player handalan kan??
thanks to aishah, rina n wani..sebab sudi
ambik i jadi team you all.

inilah muka-muka handalan yang jadi team bowling ternama pada hari kejadian
posing sakan kami tyme game..
kami bermain 3 game tanpa henti.. sampai lenguh tangan i..
sebab lupa nak warm up before main..
teruja giler dapat masuk tournament.


akhirnya....setelah berpenat lelah bertungkus lumus dalam pertandingan
bowling tuh...kami membawa pulang piala TNC tuh..
haha..maaf ye..kami hanya tolong bawak pulang piala tuh aje..
Congratz kepada team yang menang...kepada team yang kalah ( team aku lah tu),
jangan berputus asa..cuba lagi di masa akan datang,,

by the way, i happy sangat dapat meluangkan masa
bersama-sama mereka yang telah mengisi masa-masa akhir i di USM ni.
tak lama lagi dah nak habis study sini..
at least sempat jugak merasa join tournament bowling..
phewitt...

thanks to you all...KAKUSMA memang hebat lah.~

jom like!! www.tips-fb.com

:: Sri Sayang Vacation ::


update entri lagi..

seronok dapat pergi short vacation
bersama buddy-buddy yang comel..
thanks to Mak ngah sbb sudi bawak i, wani n amin
berjalan-jalan last weekend..

seronok dapat tengok matahari terbenam petang tuh..
i memang selalu tengok matahari terbenam..
tapi ini first tyme i dapat capture picture matahari terbenam dari tempat tinggi.
tgk tuh, boleh nampak bukit-bukau, pokok-pokok yang ada kat bawah.
wahh...sangat exited masa ni..

Tujuan utama hang out kali ni, just nak pergi swimming
kat Sri Sayang..
haha...i belum pass nak swimming, bila lah my dear hubby nak
ajar i swimming bagi excellent nih,..

overall....best short vacation..
lain kali jumpa lagi ea Sri Sayang...
jom like!! www.tips-fb.com

:: So u think u can ::

hye everyone...

entri kali ni inak share dengan you all about event last week..
sorry i tak sempat nak update on that day..
sebab last week schedule sangat pack..
haha..banyak sangat event yang kena attend..

anyway, last week on 3 march 2011,
i attend satu event called "So u think u can"
Congratez kepada pengarah projek esya, yang dah jayakan program nih..
congrats jugak to BUDDIES yang penat lelah berkerja untuk jayakanevent nih.
i pernah ada dalam group BUDDIES ni, so i tahu
macam mana cara mereka tunjukkan semangat dalam menjayakan program
sebab tu lah diorang mampu adakan program yang hebat
dan smooth macam ni..


me and friends yang datang untuk support Amin.
dia perform malam ni, nyanyi lagu "TERIMA KASIH CINTA"

congrats to Amin, "good performance dude.."
i love it..

sweet bff yang jumpa malam ni dalam dewan budaya..
kami sangat terhibur dan enjoy coming this event.

paling happy bila dapat snap pictures untuk disimpan buat kenangan..
i love to act and pose in front of camera..
it's cool babe!!
jom like!! www.tips-fb.com

Wednesday, March 2, 2011

:: Terima kasih cinta ::

Tersadar didalam sepiku

Setelah jauh melangkah

Cahaya kasihmu menuntunku

Kembali dalam dekap tanganmu


Terima kasih cinta untuk segalanya

Kau berikan lagi kesempatan itu

Tak akan terulang lagi

Semuaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti

Tak mampu lagi berdiri

Cahaya kasihmu menuntunku

Kembali dalam dekapan tanganmu


Terima kasih cinta untuk segalanya

Kau berikan lagi kesempatan itu

Tak akan terulang lagi

Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww... ouuwwww...


Terima kasih cinta untuk segalanya

Kau berikan lagi kesempatan itu

Tak akan terulang lagi

Semuaaa kesalahanku oouuwww

Kesalahanku yang pernah menyakitimu



jom like!! www.tips-fb.com

:: Movie best ::

hye evrybody..
last week i spent tyme to watch movie at cinema..
queue nak beli ticket punye lah panjang..
nakk decide movie ape yang best pon susah..sebab banyak sangat
movie yang i rasa best..kalau boleh tengok semua movie
dalm satu masa kan mesti syiokk..
tapi apa kan daya, tak semua yang kita akan dapat!
chewah..
Finally, we decided to watch I'm number four.
overall, movie ni best lah you all..
memang patut tengok...i banyak jugak jerit-jerit sebab sound effect
buat i terkejut beruk!! hihihi..
Thanks to the one yang sudi spent tyme dgn i watch this movie..

by the way, terasa sangat terkilan sebab tak dapat nak tengok
movie No String Attached..
ade ke patut hall movie nih semua penuh..
ticket selling fast jewh...
tak da seat dah nak bagi kami tengok...
memang sangat perlukan someone to download this movie..
nak pergi tengok memang takkan sempat dah,
sebab busy kat kampus sekarang nih..

Hope to watch you "No String Attached"
ramai kawan-kawan cakap movie nih best...
bila lah boleh tengok nih..
Enjoy your movie..
Come share with me your favourite movie..
lalalalalla...
bye.
jom like!! www.tips-fb.com

Tuesday, February 22, 2011

:: @Port Dickson ::

overnite di PD untuk bermandi manda di pantai Port Dickson.yuhuu..
pkul 4 pagi da sampai PD..sangat meriah sebab ramai orang..

sangat sejukk pagi tuh..
tapi...terjun masuk air itu perlu wajib..
gigil-gigil aku..


memory in PD...tak bawak beach slipper
then we find
our lovely red slippers..
comelnyerrr..
cahaya matahari dah nak kluar..
jom sorokkan diri...nanti kulit habis burn..
i hate sunburn!!
jom balik....broommm..broomm..

have a happy holiday with them at PD...
thanks u guys..
jom like!! www.tips-fb.com

:: Aku masih dara ::

hye guys....
jom i nak share review movie aku masih dara..
sebagai salah seorang peminat movie melayu...
'"Aku masih dara" mampu membuat aku mengulang movie ini berkali-kali.
tak jemu..

Hasil lakonan pelakon baru dan raja farah sangat mantap.
i suka style mereka dalam movie nih.
mereka tak kekok.
congratz diana, raja farah dan yana.
gabungan mantap ashraff muslim sebagai penyeri dan penyuntik
unsur agama islam sungguh mententeramkan jiwa.
Farif Kamil memang pegang watak yang sesuai, semua dah taw
talent dia. by the way, congrats to both of you too.

Jalan cerita yang sangat smooth..
happy dan chill.. di akhiri dengan ketenangan jiwa yang
diperolehi dari sinar islam.
alhamdulillah..

Siapa yang belum tengok movie ni, i tell you..
its superb~....

chill...xoxo.

jom like!! www.tips-fb.com

::Resipi bubur cha cha ::

hye friends..

sudah berhabuk wall blog ini...
kerana kekangan masa..tak sempat nak berfoya-foya di sini..

okay...i berjanji akan merajinkan diri mengupdate page ini..
da tak mau nakal-nakal...

hari ni..sehari suntuk menyibukkan diri dengan kerja-kerja projek tahun akhir.
sampai malam pun ada meeting..
hurm...jom nak share ngan korang resipi bubur cha cha..
thanks to zaidan kerana bagi merasa hasil masakan dia dalam kelas memasak!

disebabkan ini favourite dessert mylove,
so, i beriya-iya mintak resipi dengan zaidan..
hehe...hope dapat buatkan untuk dia...

Bahan-bahan:
1. dehydrated cha cha
2. gula 35g
3.daun pandan
4. garam secukup rasa
5. santan 1 cawan
6. air 100ml

cara membuatnya:
1. didihkan air.
2. masukkan cha cha. (kacau sehingga lembut)
3.masukkan daun pandan
4. masukkan gula dan garam
5. masukkan santan..(kacau)


# you all cuba buat dulu....kalau sedap, bgtaw i eayh..

jom like!! www.tips-fb.com

Saturday, January 22, 2011

:: victoria secret, pure seduction ::



hye friends...

yeay...akhirnya dapat jugak qissahara mendapatkan pure seduction, victoria secret
fresh delivery from US.... thanks to mel yang dah makin hot sebab
jadi supplier victoria secret..huhu...

nice smell, manis-manis gitu...
so sape-sape yang suke perfume yang tak terlalu strong baunya..
i suggest u to get this pure seduction...

have a try buddies....
bye...
jom like!! www.tips-fb.com

Monday, January 17, 2011

:: wajahku berkaca mata baru ::


hye bloggers...
apa khabar you all ?? hope sihat lah yee.....happy aje walau onak dan ranjau patut ditempuhi.
okay...entri kali ni nak share story kacamata baruku.
namanya "Lee Pink" sebab frame n holder kaler pink, n jenama Lee~
dah lebih sebulan kacamata lama i patah, then tak sempat nak buat baru.
disebabkan power rabun yang agak melampau,
memang i hidup dalam sengsara bila tiada kacamata. Power rabun mencecah 450 weyh..
bila malam, i dah kena bukak contact lens...mulalah meraba-raba bila nak
pandang skrin laptop....huhu....memang sengsara..

Now dah ada spec baru....yeay..seronok.
orang kata muka i nampak macam budak baik jew...
nerd jew....ye kew??

jom tengok!!!



wahhhh..memang nampak baik...awwww..
hilang kegedikan!!!

jom kawan dengan i...sebab i suka kawan ngan you all~
bye..


jom like!! www.tips-fb.com

Sunday, January 16, 2011

:: thanks my sweety ::

A friend is like a flower,
a rose to be exact,
Or maybe like a brand new gate
that never comes unlatched.
A friend is like an owl,
both beautiful and wise.
Or perhaps a friend is like a ghost,
whose spirit never dies.
A friend is like a heart that goes
strong until the end.
Where would we be in this world
if we didn't have a friend.


thanks for grab the award as my bestest buddy..
you make me feel strong..
you make me smile ...like a princess..
i'll pray for your happiness...ever after~

a thousands thanks n tightly hug...
you are mean to me...
friends forever....
i love you~
jom like!! www.tips-fb.com

Wednesday, January 12, 2011

:: hearti ku ::




~im sorry troubling you~


jom like!! www.tips-fb.com

Tuesday, January 11, 2011

:: Teruja dapat tengok nih!! ::

hello guys.....




thanks for being here !!
video
video ini bermotifkan perasaan teruja aku!!
enjoy the video....
memang aku macam budak-budak terkinja-kinja kalau nampak flight kat atas langit..
tapi, yang kali ini....flight betol-betol nak landing atas kepala aku weyh..
itu yang aku teruja tuh!!

sweet moment with you guys...
jom like!! www.tips-fb.com

:: 11.1.11 ::

hye you all....
selamat hari 11 januari 2011.
saje je nak buat entri bertajuk 11.1.11. Number 1 is my favourite number tuh~
tak de ape sangat nak share dalam entri kali ni...
just nak share new magazine yang i baru beli..
magazine cosmopolitan cover page Lisa Surihanani comel!
i memang suka beli magazine fashion, tapi tak la tiap-tiap bulan dok beli
magazine cosmopolitan, mesti tukar-tukar selera setiap bulan!
asalkan, magazine tuh boley membantu i memberi input pasal
fasyen and hiburan itu da cukup memadai~
apa yang ada jual, tengok cover page Lisa surihani pulak tuh....that's why i ambik.
alahai, comel nyer kamoo....jeles la weyh!!


Dalam koleksi magazine i, rasanya dah banyak da magazine yang ada cover page
Lisa Surihani...good job Lisa, you makin sweet...latest dia appear kat Cosmopolitan
edisi januari 2011...( sweet lah!!) da makin jeles da ni...

hahaha...

Antara hot isu yang ada dalam magazine ni...
-senarai finalis untuk cover star search...you all comell! gewd luck eyh.
-rahsia kulit cantik tanpa bazir wang dan masa
-Fesyen terbaru gaya 2011
-Tips kendali tabiat buruk buah hati..
-More story about Lisa Surihani..She's not Drama Queen..

okay....happy reading..

jom like!! www.tips-fb.com

Monday, January 10, 2011

:: Pool @Pulau Jerejak ::

hye...Qis Sahara sudah jatuh hati dengan sukan pool!!
ini kerana beliau telah diberi latihan intensif sehari semalaman di pulau jerejak
untuk persiapan mental dan fizikal dalam permainan ini.
Bila-bila masa aja Qis sahara akan mewakili satu pertubuhan sosial
untuk berperang dalam sukan ini....~yeah..

lihat lah dunia....aksi dan lagak ku bermain pool!!
Qis sahara kini sudah mampu bersaing dengan pemain dunia...(ngeee!!)
memang hebat qis sahara beraksi sehingga dapat memenangi game pertama menentang sifu!
Tq sifu~

Memang ada rasa nak melonjak-lonjak dan terkinja-kinja bila
bola dapat shoot masuk lubang gol!!
hahahaha( gelak besar) walaupun sakit pinggang dan jariku jadik kremm!!

thanks sifu, akan ku buktikan pada dunia....tunjuk ajarmu
memberi seribu makna..(Think before Act!)

Demi negara yang tercinta, dicurahkan bakti penuh setia..
lalalallalalalla.....lallalalalall......

jom sifu, kita lawan lagi...kali ni i berani betting nyawa la sifu!!
mana tempat?? bila??
cakap ajew......gua set ajerr!!!
jom like!! www.tips-fb.com

Sunday, January 9, 2011

:: Just like a rose ::

You treat me like a rose
You give me room to grow
You shone the light of love on me
And gave me air so I can breathe
You open doors that close
In a world where anything goes
You give me strength so I stand tall
Within this bed of earth
Just like a rose

And when I feel like hope is gone
You give me strength to carry on
Each time I look at you
There's something new
To keep our loving strong
I hear you whisper in my ear
All of the words I long to hear
Of how you'll always be
Here next to me
To wipe away my tears

And now I've finally found my way
To lead me down this lonely road
All I have to do
Is follow you
To lighten up my load

~thanks for the red rose~
jom like!! www.tips-fb.com

:: hAPPY bESDAY mAK nGah ::

Happy besday to you,
Happy besday to you...
happy besday to mak ngah,
happy besday to you...
Entri ni khas di dedikasikan kepada mak ngah
sempena ulangtahun harijadinya 9 januari 2011.

may all your wishes come true...keep happy ever~

first tyme hangout dengan mak ngah,
yeay..dapat celebrate besday kat red box!
dia sangat sporting!! huhu...
NICE TO KNOW YOU...


nyanyi-nyanyi sambil mamam kek..
terharunyerr.....mak ngah suap kek yang sedapp itu..
mak ngah kenapa tak suap banyak-banyak2?
kek tu sangat sedapp....yummmyy~

sangat puas dapat spent tyme dalam red box,
3jam dok melalak....sampai lagu dangdut ngan nasyid pon
kitorang sebat!! huhu...by the way, sweet moment with you guys.
i'll keep this in my memories..ever~

thanks you guys....you all make me "HAVING YOU"
mak ngah: besday gurl happy-happy selalu ea....

jom like!! www.tips-fb.com